• De Rijke Veiligheid
  • De Rijke Veiligheid
  • De Rijke Veiligheid

BHV Cursus

BHV Cursus Zeeland

Bedrijfs Hulp Verlening

De Arbo-wet verplicht de werkgever ervoor te zorgen dat de BHV-ers binnen het bedrijf ten alle tijde adequaat zijn of haar taken uit kan voeren. Dit betekent dat de BHV-er zijn of haar kennis en vaardigheden door oefening en training op peil moet houden.

Opleiding BHV

De cursus is bedoeld voor alle medewerkers die een taak hebben binnen de BHV organisatie. De opleiding bestaat uit vier taakgebieden.
1. Eerste hulp
2. Beperking en bestrijding van een beginnende brand
3. Ontruiming
4. Communicatie en alarmering
De BHV-er staat dus centraal bij het creëren van een veilige werkomgeving en bij het beperken van letsel of schade in uw bedrijf of instelling tot de brandweer of ambulancedienst het werk overnemen

Inhoud cursus

  • Eerste Hulp; bewustzijnsstoornissen, ademhalingsstoornissen, bloedsomloopstoornissen, uitwendige bloedingen, brandwonden, botbreuken, oogletsels, reanimatie en introductie AED.
  • Beperking en bestrijding van een beginnende brand; gebruik veiligheidsvoorzieningen, brandpreventieve maatregelen, de branddriehoek en de ontwikkeling van brand.
  • Ontruiming; begeleiden van een ontruiming, het ontruimingsplan, vluchtroutes en vluchtmiddelen.
  • Communicatie en alarmering; het melden van een ongeval of brand, informeren van hulpverleningsdiensten en het gebruik van communicatiemiddelen.

Herhaling BHV

Door de BHV-er jaarlijks te laten herhalen en trainen behaalt hij het herhalingscertificaat BHV. Indien de BHV-er niet jaarlijks een herhalingscertificaat behaalt, vervalt de geldigheid van het diploma.
De training zal voor een groot deel bestaan uit praktijk oefeningen. Bij verschillende onderdelen wordt gebruik gemaakt van een LOTUS.
Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u gebruik maken van ons contact formulier, we staan u graag te woord.
0

Je winkelwagen